Organisatie

Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon (SSVA) is in 2001 opgericht.

De stichting wordt gedragen door tal van vrijwilligers. Zij werken aan projecten en organiseren evenementen en activiteiten. Vele vrijwilligers hebben banden met de Molukken. Zij zijn in Nederland opgegroeid en kennen de taal en cultuur van de Molukken als geen ander.

Het bestuur bestaat uit zeven personen. Zij probeert de levensomstandigheden van de arme mensen op Ambon te verbeteren. Met name op het gebied van gezondheidszorg en milieueducatie zijn al diverse projecten met succes uitgevoerd.

Voor de toekomst wil ze bestaande projecten voortzetten en nieuwe projecten in gang zetten. Daarnaast stimuleert ze bedrijven te ondernemen in dit nog achtergebleven gebied van Indonesie. Hierbij kan zij uitstekend als intermediair optreden.

Op Ambon werken we samen met het echtpaar Reza en Hillary Syaranamual. Reza is Ambonees en Hillary een Britse, die de lokale taal uitstekend spreekt. Zij vormt een onmisbare schakel om het werk vanuit het verre Nederland goed te kunnen doen.

SSVA kan haar werk niet doen zonder financiele steun. Zij is/wordt ondersteund door de gemeente Vlissingen, serviceclubs, sponsoren, particulieren, …