Verslag van dr Minggus Nanlohy en dr Mario Huka naar getroffen dorpen

18 / 10

Vandaag ben ik met dr Mario Huka en zijn vrienden/collega artsen uit Ambon (ADH & Friends) meegegaan.

Zij hebben een particulier initiatief gevormd om naar Waai, Tulehu en Suli te gaan om aandacht te geven aan kinderen in de vorm van speltherapie; liedjes zingen,dansen, kado’s uitdelen.

Kinderen hebben evenzeer te lijden aan angst agv de aardbeving maar ook het leven onder zeer armoedige omstandigheden.

Ik ben meegegaan ter ondersteuning van de activiteit. Op Waai was een zeer groot respons geweest.Zeker zo’n 130 enthousiaste kinderen waren opgetrommeld. Zij deden allen braaf mee met zang en dans. En de vrienden van dr Mario weten de stemming goed in te houden.

Het plezier was goed af te lezen aan gezichten van de kinderen. Het was fijn om te zien dat deze groep jonge enthousiaste artsen dit initiatief hebben genomen. Na afloop kregen alle kinderen een kadootje.

Even was de stress agv de aardbeving weg en omgeslagen in feestvreugde voor deze arme kinderen. Nadat we door Ireen uitgebreid zijn uitgezwaaid reden wij vervolgens naar de dorpen Tulehu en Suli en werd hetzelfde programma weer gedraaid weliswaar met kleine aantallen kinderen. Het enthousiasme was er niet minder om. Na afloop van de activiteit hebben dr Mario en ik de pers te woord gestaan.

Ik hoop maar dat de kinderen hieruit hoop mogen putten op een betere toekomst.

Morgenochtend ga ik weer naar Waai om in de Posko Kesehatan te werken.