Oliebollen voor hazenlippen

Gerdien Janse, verpleegkundige van de ADRZ, gaat binnenkort met het team Plastische Chirurgie kinderen met hazenlippen opereren in Ambon.

Gerdien komt uit Oostkapelle en op de laatste dag van het jaar 2013 organiseerde zij vanuit de PKN kerk de oiebollen-actie. De opbrengst is bestemd voor het werk van het team Plastische Chirurgie. Op  31 december, vertelden Gerdien en Bob Latuheru (voorzitter van SSVA) aan de ” verkopers” van de oliebollen waarom Gerdien straks op reis gaat naar de Molukken en wat zij dan allemaal meeneemt. Een operatiejas, scharen, verband, pleisters en nog wat andere spullen om te kunnen opereren. De ” verkopers” , kinderen tussen de 8 en 11 jaar, waren verbaasd. Zij vroegen zich af waarom je nou deze spullen meeneemt, als je op vakantie gaat. De uitleg, met fotopresentatie gaf duidelijkheid, en motiveerde de kinderen tot het verkopen van de oliebollen.

Met dank aan Gerdien Janse en de PKN kerk in Oostkapelle en natuurlijk heel veel dank aan de verkopers van de oliebollen.

De opbrengst is inmiddels bekend : 1200 euro!

Dit bericht is geplaatst in Plastische chirurgie projecten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie