Gemeente Vlissingen schenkt € 5000,- voor noodhulp en 25 AED’s voor gemeente Ambon

Na vier jaar organiseerde SSVA afgelopen vrijdag weer een grote meeting voor de Vlissingers in het atrium van het stadhuis van Vlissingen : “SSVA ontmoet……”. Op deze goedbezochte bijeenkomst was er ook veel aandacht voor noodhulp aan de slachtoffers van de aardbeving in de Molukse archipel.
In deze ontmoeting vertelde SSVA over haar projecten in Ambon. Deelnemers aan de medische projecten hielden een inleiding en ook de nieuwe projecten Childcare en Hygiëne in gezondheidscentra in de stad Ambon kregen veel aandacht.
Burgemeester Bas van den Tillaar die de ambassadeur van Indonesië ontving, kon melden dat de gemeenteraad unaniem heeft besloten de donderdag ervoor om 5000 euro beschikbaar te stellen aan SSVA voor projecten en / of noodhulp. Eerder had de gemeente 3000 euro gedoneerd aan SSVA voor noodhulp. Want “Vlissingen heeft tenslotte een speciale band met Ambon”.
Later op de avond overhandigde wethouder en loco-burgemeester Albert Vader een defibrillator (AED) aan cardioloog Giovanni Tahapary. Het hartmassageapparaat stond symbool voor een gift van 25 apparaten voor de gezondheidscentra (puskesmas) in de stad Ambon. Een paar weken terug had de cardioloog reeds cursussen gegeven in Ambon over de werking van dit apparaat en zal volgend jaar terugkeren om hiermee verder te gaan. Elke puskesmas in de gemeente Ambon zal een apparaat ontvangen. Er zijn 22 puskesmassen in de stad Ambon.
Naast aandacht voor de projecten van SSVA en de noodhulp was er veel aandacht voor de culturele en culinaire geneugten van de inwoners van Vlissingen met een migranten achtergrond. Diverse (flamenco) dansgroepen, een buikdanseres, een tifagroep en de Molukse band Joop and Friends zorgden voor veel plezier en vermaak.

Rectificatie:

  • De bron is per ongeluk achterwege gelaten ; pzc zaterdag 9 november 2019
  • De gemeente heeft het eerste AED geschonken voor het AED project en SSVA zoekt sponsoren om voor iedere puskesmas ( gezondheidscentrum ) in kota Ambon een AED aan te schaffen