Plastische Chirurgie

SSVA heeft in samenwerking met de gemeente van Ambon, het ziekenhuis aldaar, de Stichting Leer Anderen Helpen (SLAH), andere arts-vrijwilligers en veldwerkers van SSVA zelf de afgelopen jaren medische teams naar Ambon kunnen uitzenden om kinderen te opereren.

Deze medische teams vormen een voorhoede voor het lange termijn doel dat de samenwerkende partijen hebben gesteld, namelijk het realiseren van blijvende toegankelijke zorg voor deze doelgeroep. Op basis van het draagvlak dat door deze mobiele teams wordt gecreërd probeert SSVA in een tweede fase de betrokken partijen te ondersteunen in het bereiken van dit hoofddoel.

Ondertussen bieden de teams zorg aan tientallen kinderen per uitzending. Een gemiddelde operatie kost ongeveer €75,= per kind.

Het project wordt financieel gedragen door de deelnemende partijen. SSVA zoekt daarvoor steun bij particulieren en bedrijven om onze rol als organisator en financierder goed te kunnen vervullen. De stichting Cordaid steunt onze projecten door de verzamelde financiële middelen te verdubbelen.


Het verhaal van John Tialatiu

Het verhaal van John Tialaliu en zijn wonderbaarlijke herstel! Geschreven door Tim Noteboom Coördinator Medisch plastisch chirurgie SSVA Toen wij in maart 2017 in Ambon begonnen aan het project plastische chirurgie werden de chirurgen in consult geroepen door dokter Jacky, om een patiënt op de verpleegafdeling te bekijken. Zijn naam was John Tiataliu, 26 jaar...

Thursday, February 7, 2019 | Lees verder