AED Project in Ambon

Van 16-28 is een drietal mensen van Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon (SSVA) in Ambon voor onder meer het AED project : Giovanni Tahapary (cardioloog), Bram Goor (anesthesioloog) en voorzitter Nico Lopulissa. In mei van dit jaar heeft een delegatie van SSVA symbolisch 23 AED’s (hartapparaten) overhandigd aan dr. Wendy Pelupessy, hoofd van de Gezondheidsdienst van de gemeente Ambon. De apparaten zijn bestemd voor alle 22 gezondheidscentra (puskesmas) in de gemeente Ambon en voor de oogkliniek “Vlissingen-Ambon”. SSVA heeft twee jaar aan de financiering gewerkt.

Op 18 oktober hebben Giovanni en Bram de trainingen in drie sessies gedaan met hulp van een drietal vertegenwoordiger van Philips in Jakarta, leverancier van de AED’s.
Sessie 1 de puskesmas van : Tiahahu, Air Salobar, Waehaong, Halong, Poka, Nania en Passo.
Sessie 2 : de puskesmas van Waihoka, Latuhalat, Hatiwe Kecil, Air Besar, Kayuputih, Belakang Soya en    Laterie
Sessie 3 : de puskesmas van Kilang,Hutumuri, Amahusu, Rijali, Karang Panjang,Tawiri en Urimessing.
Deze vertegenwoordigers (artsen en verpleegkundigen) van de gezondheidscentra zullen in aanwezigheid van Giovanni en Bram hun eigen mensen in de puskesmas trainen. In het projectplan zijn onder meer opgenomen de jaarlijkse oefensessies, het onderhoud en de monitoring.

 

AED Project in Ambon

AED Project 1
AED Project 4
AED Project 3
AED Project 2