Een hartverwarmend kerstcadeau voor Ambon

Cadeau Ambon

Een hartverwarmend kerstcadeau voor Ambon

Het opgehaalde bedrag is volledig bestemd voor het aanschaffen van AED’s, die vervolgens zullen worden gedistribueerd over de lokale gezondheidscentra (puskesmassen) in Ambon.  
 
Met de hulp van iedereen die Ambon en de vrijwilligersorganisatie een warm hart toedraagt kan SSVA voldoende AED’s aanschaffen om iedere puskesmas in Ambon er van één te voorzien. 
 
In de gemeente Ambon zijn 22 gezondheidscentra (puskesmas). Bij een hartaanval komen vaak levensbedreigende ritmestoornissen voor. Deze ritmestoornissen zijn goed te behandelen met uitwendige defibrillatoren, zogenaamde AED’s. Echter, in geen enkel gezondheidscentrum is een AED aanwezig  
Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon zet zich als Zeeuwse vrijwilligersorganisatie in voor het welzijn van kansarmen in de Molukse hoofdstad Ambon (Indonesië) en omgeving. SSVA doet dit in het kader van de stedenband Vlissingen-Ambon. De organisatie biedt onder andere ondersteuning op specifieke gebieden van de gezondheidszorg, het project Cardiologie/AED is onderdeel hiervan. Dit project richt zich onder andere op het onderwijzen van lokaal gezondheidspersoneel in het gebruik van een AED tijdens reanimatie.  
 
De ontwikkelingen van de actie zijn te volgen op de Facebook pagina van SSVA, waar regelmatig updates worden geplaatst over de ontvangen donaties en de projecten van SSVA. Hier is tevens de link naar de donatie pagina te vinden. Ook is het mogelijk een directe donatie te doen via de Whydonate website. Alle donaties worden ontzettend gewaardeerd!  
 
De inzamelingsactie is een samenwerking van SSVA en drie laatstejaars studenten (Amy, Jiaxin en Peizhen) van de Avans Hogeschool in Breda als deel van hun vak Fondsenwerven. De studenten waren erg enthousiast om deze campagne te organiseren en ze zijn alle drie blij dat ze kunnen bijdragen aan het leveren van goede zorg aan de inwoners van Ambon. 
 
Voor vragen kunt u contact opnemen met: 
ssvadonatiecampagne@gmail.com  
of stuur ons een bericht op Facebook!